dijous, 30 de juliol del 2009

JOAN RIDAO (E) ADMET L’ INCOMPLIMENT DE L’ ESTATUT I APARCA L’ INDEPENDÈNCIA DEL 2014

JOAN RIDAO (E) ADMET L’ INCOMPLIMENT DE L’ ESTATUT , APARCA L’ INDEPENDÈNCIA DEL 2014, defensa el “peix al cove” i amb la boca petita aposta pel Tripartit-3.

En Joan Ridao el passat diumenge al diari Avui feia unes declaracions on admet que L’ ACORD DEL FINANÇAMENT NO COMPLEIX L’ ESTATUT i que el SI d’ E (Esquerra) al Fiançament i a l’ incompliment de L’ Estatut és per trobar un “oasi” dins d’ E , en mig de la travessia del Tripartit.

El que no acabo d’ entendre és com uns que van votar NO a l’ Estatut argumentant que era massa retallat (en Montilla carregant-se 62 articles i en Guerra passant el “sepillo” és cert que el van retallar de valent) , ara acceptin un nou retall que produirà estralls econòmics a Catalunya i l’ incompliment del mateix Estatut i com a mínim que no és sumin a la proposta d’ Artur Mas i CiU d’ admetre l’ incompliment de l’ Estatut , malgrat el Govern “agafi” el finançament per sortir d’ una situació d’ emergència econòmica i financera.

Uns dies abans , en Joan Ridao , també va admetre que l’ Independència ara per ara és “més difícil del que alguns és pensen” (quina novetat) i diu que E té que anar fent una política gradual i dona per bona (qui ho anava ha dir) la política del “peix al cove” .

En la mateixa entrevista de l’ Avui , en Ridao , preguntat sobre que Joan Saura ja admès que el Tripartit-3 si sumava ja estava fet , en Ridao jugant a la típica falsa “equidistància” pre-electoral d’ E , diu que no , que E no té res decidit , però admet que si el projecte del Tripartit-2 fracassa (no sumar desprès de les eleccions) el més lògic per E seria passar a l’ oposició que no cercar noves aliances. Declaracions que deixen a les clares que l’ únic objectiu d’ E és fer President de la Generalitat al Montilla , malgrat aquest torni a perdre les eleccions , no cregui en drets històrics de Catalunya , és polís 62 articles de l’ Estatut i formi part de l’ Executiva del PSOE.

Si senyors , aquest és en Joan Ridao , el del “tic , tac , tic tac , tic tac...........queda un minut menys per l’ independència” ...com canvien de discurs alguns en poc més d’ un any , però ara al menys s’ ha tret un 80% de la careta , gràcies Ridao.

La llàstima Ridao és que tinc amics i cosins que votaven ERC (actual E) i ja no votaran mai més , però bé això als teus socis del psc-PSOE suposo que ja els hi anirà de conya i t’ ho sàpiguen valorar.

HO ENS TORNEM ALEMANYS , O EN CAROD-ROVIRA ENS TÉ SERVIT EL TRIPARTIT-3.

HO ENS TORNEM ALEMANYS , O EN CAROD-ROVIRA ENS TÉ SERVIT EL TRIPARTIT-3. Ara allò de no pactar amb partits que depenguin de Madrid i desprès enganyar a l’ electorat ja és aigua passada , ara la qüestió és Alemanya.

Desprès d’ estar uns dies fora de Catalunya , el dilluns de la setmana passada , engego la radio i hem surt a la cada vegada més PSOEitzada i Arrencacrostada CAT-Radio el Conseller Antoni Castells defensant l’ engany del Finançament , fart ja de tanta propaganda pamfletària hem trasllado al RAC-1 i “sorpresa” “sorpresa” , en Jordi Basté esta entrevistant al Carod-Rovira (és com sortir del foc per entrar a les brases) però les coses que diu en Carod hem solen “agradar” més que les d’ alguns altres polítics , per que al sentir la seva arrogància , prepotència i la defensa de l’ indefensable i el canviar de discurs any rera any , per mi resulta força interessant i penós tot sigui dit.

L’ entrevista ja esta començada , però no puc tindré millor entrada , per que la primera pregunta que li fa en Jordi Basté , (juro que hagués pagat per veure la cara d’ en Carod) quan en Basté li diu: “Dóna la sensació que molta gent d’ Esquerra i de Convergència , prefereixen un pacte a la Generalitat CiU i Esquerra ...com és que no es dóna?”..., i en Carod va respondre esperitat: “no , no , no escolti hi ha gent d’ Esquerra que prefereix un pacte E-ICV-CiU , altres el Tripartit , altres E-CiU ..., amb això hi ha moltes opinions”.

Preguntat sobre si és veritat el que diu Joan Saura (ICV) de que el Tripartit-3 ja esta fet , en Carod evidentment , faltaria menys va dir que NO. (Ell sempre psoequidistant) avant eleccions clar.

Carod també va dir que “pactar amb CiU podria ser una opció valida quan a Esquerra fossin més grans (més diputats)” , sembla ser dons que la teoria d’ en Carod és fer el Tripartit-3 si son petits (pocs diputats) , i igual si o no amb CiU si son més grans (més diputats que ara) , realment curiós , molt curiós.
Donat que E en poc temps ha perdut més de la meitat dels seus vots (pèrdua de més de 300.000 vots) , donada l’ aposta clara d’ E pel psc-PSOE en tots els àmbits , donada la seva renuncia (de facto) independentista i amb la formació de Reagrupament.Cat (escissió d’ E) liderada per Joan Carretero i Rut Carandell , tot apunta que E seguiran sent “petits” , possiblement més “petits” i així dons si el Tripartit-3 suma estaria servit.

Seria molt curiós que en les eleccions al Parlament de Catalunya de 2011 , pel que fos , el Tripartit no sumés , E perdés 8 diputats i CiU en guanyés 8 , la majoria CiU i E seria dons possible igual que ara per formar Govern , però és clar que segons en Carod aquest pacte seria del tot impossible , ja que E no només seria “petita” , si no que seria bastant més “petita” i és que això d’ en Carod de que com ha “petit” només voler pactar amb el psc-PSOE i ICV-EA i com a “gran” fins i tot amb CiU , sembla un joc de rol , per no dir directament un joc d' ous.

Una de les altres coses força interessants que va argumentar Carod per negar un pacte de Govern amb CiU , és que: “a Europa tret d’ Alemanya en que hi ha una aliança entre el centre-dreta i el centre-esquerra , a la majoria de països el centre dreta pacta amb la dreta i el centre esquerra pacta amb l’ esquerra” i això és la postura que ell veu normal per E. Donades aquestes afirmacions d’ en Carod m’ ha semblat entendre que en Carod considera al psc-PSOE més d’ esquerres que E , pregunta que sempre jo m’ havia fet (tampoc és que hem treies el son) , ja que els considero 2 partits sense una ideologia clara , tret de que uns com a principal objectiu tenen l’ espanyolització regionalista i optimista de Catalunya i els altres fins no fa massa eren “independentistes” de “pluja fina” , concepte que sembla ser que ja han abandonat fa temps per fer la tasca de “Partit de Govern” que vol dir quedar 3º o 4º en unes eleccions i ajuntar-se amb el 2º i el 5º per ser Vicepresident del Govern (no de la Generalitat com ell volia encolomar) i regalar el poder al psc-PSOE.
El que queda clar és que en Carod deu considerar a E més d’ esquerres que CiU (malgrat en fets i arguments polítics no és veu per enlloc).

El que en Basté no li va preguntar a en Carod i jo li hagués preguntat , és que si tot això dels “petits” i “grans” , d’ Alemanya , del centre-esquerra amb l’ esquerra , etc , ja ho tenia clar el 29 d’ octubre de 2006 (2 dies abans de les eleccions al Parlament) en las que encara defensava com a única condició el “no pactaré amb partits que depenguin de Madrid” (llegeixis psc-PSOE i PP”c”) , si és que posteriorment va tindré alguna adducció i va canviar sobtadament de parer , o simplement i el més probable que tot fos una comèdia com en el Tripartit-1 , per no dir a la cara a un % elevat del votant independentista/nacionalista que el seu únic objectiu era pactar amb el psc-PSOE.

En poques paraules o un dia en Carod diu que veu que CiU és més d’ esquerres que E o ens tornem alemanys , si no és així , si el 2º , el 3º o 4º i el 5º sumen tindrem Tripartit-3 , quelcom que en Saura almenys té el coratge de dir que ja esta fet , però en Carod vol seguir jugant a fet i amagar per si encara ensarrona a algun despistat que al final es cregui algun sermó “indepe” de campanya electoral o calçotada amb “vinillo” pel mig d’ en Carod , Puigcercós , Ridao , Huguet , Vendrell i cia , en la que es mostrin aquell dia i repeteixo només aquell dia , partidaris de no pactar amb partits que depenguin de Madrid .......o d’ Alemanya , .....que un ja no sap com interpretar els jocs de paraules d’ en Carod.

En Carod com sempre va mostrar la seva fixació en critiques “fines” a CiU , però no ha considerat important per fer el Tripartit-3 , que el seu amic i soci i company de butaca al Parlament en José Montilla s’ hagués carregat 62 articles de l’ Estatut quan era Ministro d’ Indústria , suposo que no li té en compte .........ja sabem allò de massa “petits” , Alemanya , etc , coses d’ en Carod.

Que si el Tripartit-3 suma esta servit i beneit per l’ actual Direcció i no Direcció d’ E (el 90% dels que no el beneïen ja no son a E) això ja ho saben fins i tot els nens de primària , ho digui el líder d’ E que ho digui ; a mi el que si hem fa profundament gràcia és com defensa la seva “equidistància” : les maneres , argumentacions , tons de veu i la cara (si es per TV) en que ho fa en Carod , en això és únic , crec que irrepetible i per això proposo que quan és retiri de la política , li fem entre tots un monòlit de record...........això si el més lluny possible del Fossar de les Moreres.

De tota manera suposo que la preocupació actual d’ en Carod , més enllà d’ “Alemanyes , petits i grans” , és no ser ell remodelat del Govern , sobre la remodelació que demanen o veuen amb bons ulls els Puigcercós , Ridao i Benach.